Az MSZP feljelentette Orbánt, Matolcsyt és Selmeczi Gabriellát a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosítása miatt

A szocialista Korózs Lajos feljelentette mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el 3 millió ember összesen 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

Az MSZP országgyűlési képviselője, a Parlament népjóléti bizottságának alelnöke a Legfőbb Ügyészség budapesti székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a feljelentést hivatali visszaélés, közfeladati helyzettel visszaélés, azaz közfeladattal kapcsolatos kötelesség megszegése, valamint csalás és hűtlen kezelés miatt teszi ellenük:

  • Orbán Viktor miniszterelnök,
  • Selmeczi Gabriella korábbi nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott,
  • Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszter, mostani jegybankelnök.
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a 180 perc című műsorban 2017. szeptember 22-én.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Korózs felidézte, hogy az Országgyűlés fideszes többséggel politikai nyilatkozatot fogadott el a magánnyugdíjpénztári vagyon megvédésről, amiben garantálták, hogy egyéni számlán mindenkinek jóváírják az eddigi befizetését, garantálták annak értékállóságát, és hogy adómentességet biztosítanak mindenkinek, aki átlép az állami rendszerbe.

Korózs Lajos szerint megfenyegettek 3 millió fiatalt, mert azt mondták, aki nem lép át az állami rendszerbe, nem fog állami nyugdíjat kapni, ennek hatására közel 2,9 millióan átléptek és kb. 3000 milliárd forint vagyon került át az állam tulajdonába.

Értékelése szerint a kormánypártok éveken át bármit megtehettek volna, hogy garanciákat építsenek a vagyon megvédésére, ehelyett „eltapsolták” 3 millió magánnyugdíjpénztári tag vagyonát. Korózs azt mondta:

„Ha ebben az országban felelősséggel tartozik mások pénze után Bróker Marcsi vagy Tarsoly Csaba, akkor joggal várhatja el minden egyes magyar állampolgár, hogy a nemzeti bank elnöke, Matolcsy György is felelősséggel tartozzon ezután a megtakarítás után.”

(MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.