Bekamerázzák az iskolákat Delhiben, hogy a szülők élőben nézhessék a gyerekeiket

Három hónapon belül az összes állami iskolát bekamerázzák Delhiben, India fővárosában. A szülők pedig egy mobil-alkalmazáson keresztül élőben nézhetik majd a gyereküket. A város minisztere, Arvind Kejriwal szerint így teszik transzparensé és elszámoltathatóvá az iskolákat.

A bekamerázás motivációja lehet azonban az is, hogy így talán biztonságosabbak lesznek az iskolák a fővárosban. Egy Delhitől 32 kilométerre fekvő iskolában tavaly szeptemberben megöltek diákot a mosdóban, a város keleti részében pedig napokkal később megerőszakoltak egy ötéves kislányt, szintén az iskolában. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.