Elkezdődött T. Klára Petra pere, aki a vád szerint bekokainozva halálra gázolt egy idős embert Zuglóban, majd továbbhajtott a kozmetikushoz

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán annak a nőnek a pere, aki a vád szerint kokain hatása alatt 2016 őszén halálra gázolt egy idős embert Zuglóban – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel. A házi őrizetben lévő T. Klára Petra ellen halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A tárgyaláson ismertetett vád két vádpontból áll:

  1. A nő 2016. április 15-én délelőtt kokain befolyása alatt vezetett Budapesten, majd rosszul lett és a Váci úton leparkolt a járdára, ahol elaludt az autóban. A járókelők figyeltek fel rá, és értesítették a rendőrséget. Az ügyészség szerint a vádlott megszegte a közúti közlekedés szabályait, mert járművet csak az vezethet, aki nem áll a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt.
  2. A nő 2016. november 7-én kora délután a XIV. kerületi Füredi úton megint kokain hatása alatt vezetett. A Füredi út és az Álmos vezér útja kereszteződésében nem vette észre a járdáról lelépő 85 éves gyalogost, akit fékezés nélkül, 55-60 km/órával elütött. A sértett a balesetben elszenvedett törések és belső sérülések miatt kialakult traumás sokk következtében a helyszínen meghalt. A vádlott a baleset után lassítás és megállás nélkül elhagyta a helyszínt, kozmetikai kezelésre ment.

Az ügyészség T. Klára Petrát bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével, halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A tárgyaláson a vádlott vallomást tett, majd a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódott. Az ügy tárgyalása pénteken folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. (MTI)