Kormány: magyar táborban magyar gyerekek fognak nyaralni

Szerdán számoltunk be róla, hogy Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott ifjúsági tábort tervez a politikai elit gyerekeinek az ún. Vörösberény-projektben. Kerényi arról írt, hogy egy hangsúlyozottan elit, keresztény szellemiségű rendezvényt tervez, ahová elsősorban polgármesterek, államtitkárok, miniszterek gyerekeit várnák, a részvételi díj pedig 250 ezer forint lenne.

A projekt tényleg létezhet. Erre utal a Magyar Nemzet szerint az, hogy egy január 15-i, Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet szerint a belügyminiszter azonnali hatállyal félmilliárd forintos támogatást küld Balatonalmádi önkormányzatának a vörösberényi kolostor állagmegóvására és ifjúsági táboroztatás előkészítésére.

Erre a hírre reagált most a kormány, amelyet a közlemény információ-mennyisége miatt teljes terjedelemben közlünk:

“A Magyar Nemzet hazudik. A Kormány 1003/2018. (I. 15.) Korm. határozata alapján a vörösberényi kolostoregyüttes ifjúsági tábor lesz, ahol az Erzsébet-táborhoz hasonlóan magyar gyerekek nyaralhatnak majd.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.