Kormány: magyar táborban magyar gyerekek fognak nyaralni

nyár
2018 január 17., 15:38
comments 275

Szerdán számoltunk be róla, hogy Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott ifjúsági tábort tervez a politikai elit gyerekeinek az ún. Vörösberény-projektben. Kerényi arról írt, hogy egy hangsúlyozottan elit, keresztény szellemiségű rendezvényt tervez, ahová elsősorban polgármesterek, államtitkárok, miniszterek gyerekeit várnák, a részvételi díj pedig 250 ezer forint lenne.

A projekt tényleg létezhet. Erre utal a Magyar Nemzet szerint az, hogy egy január 15-i, Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet szerint a belügyminiszter azonnali hatállyal félmilliárd forintos támogatást küld Balatonalmádi önkormányzatának a vörösberényi kolostor állagmegóvására és ifjúsági táboroztatás előkészítésére.

Erre a hírre reagált most a kormány, amelyet a közlemény információ-mennyisége miatt teljes terjedelemben közlünk:

“A Magyar Nemzet hazudik. A Kormány 1003/2018. (I. 15.) Korm. határozata alapján a vörösberényi kolostoregyüttes ifjúsági tábor lesz, ahol az Erzsébet-táborhoz hasonlóan magyar gyerekek nyaralhatnak majd.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.