Letartóztattak egy CIA-ügynököt, akinél titkos információkat találtak

külföld
2018 január 17., 04:18
comments 29

Titkosított iratok jogtalan megszerzésének gyanújával őrizetbe vették Jerry Chun Shing Lee-t. A honosított amerikai állampolgár 1994-től 2007-ig a CIA-nak dolgozott, utána Hongkongba távozott.

Az Egyesült Államokba öt évvel később, 2012-ben tért csak haza. Ekkor az FBI ügynökei átvizsgálták hawaii és virginiai szállodai szobáit, amelyekben két kis jegyzetfüzetet is találtak. A jegyzetfüzetekben aktív, fedésben dolgozó CIA-ügynökök és forrásaik valós személyes adatai voltak listázva.

Ez nem az az információ, amit a CIA szívesen látna bárkinek a jegyzetfüzetében, pláne olyasvalakiéban, aki az előző éveket az Egyesült Államok legerősebb potenciális ellenségénél töltötte. Az tehát nem meglepő, hogy a most 53 éves Lee-t megvádolták a titkosított információk jogtalan megszerzésével, amiért akár tíz év börtönre is ítélhetik. Annál érdekesebb, hogy miért bő fél évtizeddel a lebukása után tették csak meg ezt, de erről nem szólnak a hírek. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.