Letartóztattak egy CIA-ügynököt, akinél titkos információkat találtak

Titkosított iratok jogtalan megszerzésének gyanújával őrizetbe vették Jerry Chun Shing Lee-t. A honosított amerikai állampolgár 1994-től 2007-ig a CIA-nak dolgozott, utána Hongkongba távozott.

Az Egyesült Államokba öt évvel később, 2012-ben tért csak haza. Ekkor az FBI ügynökei átvizsgálták hawaii és virginiai szállodai szobáit, amelyekben két kis jegyzetfüzetet is találtak. A jegyzetfüzetekben aktív, fedésben dolgozó CIA-ügynökök és forrásaik valós személyes adatai voltak listázva.

Ez nem az az információ, amit a CIA szívesen látna bárkinek a jegyzetfüzetében, pláne olyasvalakiéban, aki az előző éveket az Egyesült Államok legerősebb potenciális ellenségénél töltötte. Az tehát nem meglepő, hogy a most 53 éves Lee-t megvádolták a titkosított információk jogtalan megszerzésével, amiért akár tíz év börtönre is ítélhetik. Annál érdekesebb, hogy miért bő fél évtizeddel a lebukása után tették csak meg ezt, de erről nem szólnak a hírek. (Via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.