Magányosságügyi államtitkárságot hozott létre a brit kormányfő

külföld
2018 január 17., 20:10
comments 103

Theresa May brit miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy a kulturális minisztériumon belül államtitkárságot hoz létre a magányossággal kapcsolatos kérdések kezelésére.

Tracey Crouch sportért és civil társadalomért felelős államtitkárt bízta meg az új államtitkárság vezetésével, amelynek feladata lesz a 2016-ban meggyilkolt brit parlamenti képviselő, Joo Cox emlékére létrehozott bizottság javaslatainak megvalósítása. A brit kormány kidolgoz egy szélesebb körű stratégiát is a magányosság problémájának leküzdésére, amely kilencmillió embert - fiatalokat és időseket egyaránt - érint a szigetországban.

A statisztikai hivatal segíteni fog abban, hogy módszert dolgozzanak ki a magányosság mérésére, és létrehoznak egy alapot, amely segíti a kormány és az alapítványok tevékenységét. Jo Cox képviselőként széles körű kampányt folytatott a magányosság problémájának feltárására, az emlékére életre hívott bizottság pedig tavaly tucatnyi alapítvánnyal dolgozott együtt.

"Jo Cox azt mondta, hogy 'fiatal vagy idős, a magányosság nem tesz különbséget. 2017-ben egyaránt meghallgattunk újdonsült szülőket, gyermekeket, fogyatékos embereket, ápolókat, menekülteket és időseket a magányosság problémájáról" - közölte a bejelentéssel kapcsolatban Rachel Reeves és Seema Kennedy, a Cox-bizottság elnöke. Biztos vagyok abban, hogy önkéntesek, az üzleti élet képviselői, parlamenti képviselőtársaim segítségével jelentős előrelépést fo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.