Versenyt nyögdösött a teniszezővel az Australian Open bunkó közönsége

sport
2018 január 17., 08:08
comments 153
Ashley Barty (balra) és Arina Szabaljenka az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában játszott. A közönség hangos nyögdöséssel parodizálta a hazai kedvenc ellenfelét.
photo_camera Ashley Barty (balra) és Arina Szabaljenka az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában játszott. A közönség hangos nyögdöséssel parodizálta a hazai kedvenc ellenfelét. Fotó: PETER PARKS/AFP

Teniszversenyeken egy dolgot várnak a közönségtől. Hogy a játékok alatt lehetőleg csendben figyeljék az eseményeket, a hangos buzdítást hagyják a játék közti - elég gyakori - szünetekre. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság nézőinek nem sikerült betartaniuk ezt az egy egyszerű szabályt.

A tenisz világát évtizedek óta megosztja, hogy egyes versenyzők - csak a legnagyobb sztárok közül például a Williams-nővérek, vagy például Marija Sarapova is - minden egyes ütést hangos nyögéssel kísérnek. Az ausztrál nézők most, hogy az egyik legendásan nyögdöső versenyző, a fehérorosz Arina Szabaljenka egy hazai kedvenccel, az ausztrál Ashleigh Bartyval meccselt, túlléptek a csendes felháborodáson:a játékok közben is hangos nyögdöséssel zavarták a versenyzőket.

link Forrás

Mindkettőt, mert a dolog láthatóan még kedvencüket, Bartyt is irritálta. A meccs után arról beszélt, hogy őt egyáltalán nem zavarta meg Szabaljenka nyögdösése. "Tudtam, hogy mire számíthatok. Nem láttam sok meccsét, de az edzőm igen, tudta, hogy mi lesz. Sok játékos nyögdös. Sok másik játékos meg nem. Ilyenek vagyunk, így játszunk. Engem ez nem zavart" - mondta. Barty a meccs során egyáltalán nem panaszkodott Szabaljenka nyögdösése miatt a játékvezetőnek, aki amúgy rászólhat a nyögdösőre, ha a másik játékost zavarja a dolog. 

A meccset végül három szetben, 6:7, 6:4, 6:4 arányban Barty nyerte. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.