Egy részeg brit turista nekiment a rendőröknek a Liszt Ferenc repülőtéren

bűnügy
2018 január 18., 14:21
comments 197

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 35 éves brit férfit, aki két hete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta és bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket.

Január 05-én reggel az egyik sértett rendőr, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság beosztottja, szolgálati feladatokat látott el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A feladatai teljesítése közben segítséget kértek tőle, mert egy brit állampolgár az egyik reptéri ruhaüzlet előtt ittasan agresszívan viselkedett.

A civil ruhában lévő rendőr alezredes a vádlotthoz lépett, és mielőtt magát igazolni tudta volna és rendőri intézkedést kezdeményezett volna, a férfi őt nagy lendülettel fejen ütötte, amitől elesett, majd a vádlott rávetette magát, és a földön dulakodni kezdtek.

A közben helyszínre érkező két törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség beosztottjai a vádlottat lefogták, és megbilincselték. A vádlott az egyik intézkedő rendőrt még így is ököllel mellkason ütötte.

link Forrás

A rendőrök ezért a brit férfit a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték, de a vádlott még ekkor is támadó, agresszív volt, az előállítása közben hátrafelé rúgva megpróbált egy harmadik intézkedő rendőrt elgáncsolni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a fentiek alapján a férfit két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság a vád szerint mondta ki bűnösnek a terheltet, és ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte, 3 év próbaidőre felfüggesztve, illetve Magyarország területéről 1 évre kiutasították. Az ítélet jogerős. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.