Jövőre több 60 év feletti német lesz, mint 30 alatti

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az infografikák közlésére szakosodott Visual Capitalist arra figyelmeztet, hogy Európa legerősebb gazdasága hamarosan súlyos demográfiai problémával néz szembe. A lakosság vészesen öregszik, és jövőre egy nagyon fontos fordulóponthoz ér a német társadalom korfája:

2019-ben már több lesz a 60 évesnél idősebb német állampolgár, mint amennyien 30 évesnél fiatalabbak.

A német társadalom öregedése egyre nagyobb terhet ró majd az államra, és félő, hogy kevés lesz a munkás is. 

Hamburg polgármestere a város legidősebb polgárát, Lydia Smudát köszönti, 111. születésnapja alkalmából.Fotó: AXEL HEIMKEN/dpa Picture-Alliance/AFP

A leggyorsabb megoldás a problémára a bevándorlás lehet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.