Jövőre több 60 év feletti német lesz, mint 30 alatti

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az infografikák közlésére szakosodott Visual Capitalist arra figyelmeztet, hogy Európa legerősebb gazdasága hamarosan súlyos demográfiai problémával néz szembe. A lakosság vészesen öregszik, és jövőre egy nagyon fontos fordulóponthoz ér a német társadalom korfája:

2019-ben már több lesz a 60 évesnél idősebb német állampolgár, mint amennyien 30 évesnél fiatalabbak.

A német társadalom öregedése egyre nagyobb terhet ró majd az államra, és félő, hogy kevés lesz a munkás is. 

Hamburg polgármestere a város legidősebb polgárát, Lydia Smudát köszönti, 111. születésnapja alkalmából.Fotó: AXEL HEIMKEN/dpa Picture-Alliance/AFP

A leggyorsabb megoldás a problémára a bevándorlás lehet.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.