Már az amerikai sajtó is arról ír, hogy Gorkát Magyarországon körözik, de a Fehér Ház volt tanácsadója nem árulja el, mit tett

2018 január 18., csütörtök 19:02
178

Délelőtt írtunk arról, hogy Szijjártó Péter tavaly tavasszal úgy találkozott Gorka Sebestyénnel Washingtonban, hogy a Fehér Ház akkori biztonságpolitikai tanácsadója már akkor is rajta volt a magyar rendőrség körözési listáján.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium fotóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) megbeszélését folytat Gorka Sebestyén elnöki külügyi és nemzetbiztonsági tanácsossal Washingtonban 2017. március 21-én. Fotó: KKM / MTI

A hírt azóta a nyugati, főleg az amerikai sajtó is szemlézte (például a Guardian, a Buzzfeed, a Vice vagy a Daily Beast), és felhívták a figyelmet arra, hogy az egész idő alatt, amíg a Fehér Ház tanácsadója volt, körözés alatt állt Magyarországon.

Többen is próbálták megszólaltatni a jelenleg a Fox Newsnak dolgozó Gorkát, de ő nem árult el többet, mint amit a Twitteren is írt: már 2008-ban kiment az Egyesült Államokba („LEGÁLISAN!”), és persze „#FAKENEWS”.

Azt viszont nem árulta el Gorka, hogy azóta járt-e Magyarországon, és persze az is lehet, hogy a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélést, amivel gyanúsítják, korábban is elkövethette, de csak 2009-ben indult ellene eljárás. Egyelőre sem ő, sem a Külgazdasági és Külügyminisztérium, sem a magyar rendőrség nem árulta el, mit tudnak az ügyben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt