Lemondott a bíró, elölről kell kezdeni Hunvald György perét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Országos Bírósági Hivatal tevékenysége ellen tiltakozva lemondott posztjáról Rajmon Balázs, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája, tudta meg a HVG. Ő vezette Hunvald György, a VII. kerület egykori szocialista polgármesterének tárgyalását is, vagyis lemondása miatt ezt a pert elölről kell kezdeni.

Rajmon azzal indokolta a lemondását, hogy nem akart olyan bírói szervezet része lenni, "amelyben nem szakmai alapon születnek döntések bírói álláshelyekről, nem szakmai alapon választják ki a szervezet vezetőit, és amelyben a központi adminisztratív szerv már konkrét eljárási iránymutatást is ad a bíráknak arról, hogy hogyan kell eljárniuk". Rajmon a HVG-nek nem akart nyilatkozni az ügyről.

Hunvald ügye amúgy nagyjából már az idők kezdete óta tart, túl van már az első és a másodfokon, sőt, már a harmadfokon is, de mert a több vádpontban felmentett, több másban elítélt politikusnak nem kellett börtönbe vonulnia, az ügyészség 2016-ban perújítással élt. Ez a tárgyalás 2016-ban kezdődött, és most Rajmon lemondása miatt újra kell kezdeni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.