Rogán: Senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjúban kijelentette:

"a magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz."

Majd hozzátette: aki ilyen tevékenységet végez, a "Stop Soros" törvénycsomag hatálya alá fog esni. Bár múlt héten még önbevalláson alapuló rendszerről beszéltek, Rogán Antal szerint "a magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e." Az ellenségek kijelölését hivatalos szintre emelő "Stop Soros" törvénycsomag parlamenti elfogadása után a miniszter szerint

"senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását."

Megnyugató: Rogán jelezte, hogy a kormány minden jobbító szándékú javaslatra nyitott, ugyanakkor a törvénycsomagnak csak a szigorítása képzelhető el, az enyhítése semmilyen körülmények között.

Fotó: botost/444.hu


Rogán nem hagyta ki a vasárnap reggeli beszélgetésből a hivatalos kormányzati összeesküvés-elméletet sem: 

"hívják őket bárhogy, ezek a szervezetek egy célra szerveződtek, hogy "valamilyen formában valóra váltsák a Soros-tervet és az illegális bevándorlás útjából eltüntessék a magyar kormányt. Van akinek az dolga, hogy tüntetéseket szervezzen a kabinet ellen, mások hamis híreket terjesztenek Magyarországról."

(MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.