Tíz zakót és nyolc nadrágot viselve próbált meg repülőre szállni Izlandon, a biztonságiak teperték le végül

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Izlandi és nemzetközi internetes szenzáció lett a hét elején annak a divattervezőnek a történetéből, akit előállítottak a reykjavíki reptéren, miután tíz zakót és nyolc nadrágot viselve próbált meg felszállni a British Airways egyik járatára. 

Ryan Hawaii története annyira népszerű lett az országban, hogy a férfi végül inkább elmesélte újságíróknak, hogy mi történt vele, csak hogy elejét vegye a további találgatásoknak. A leggyakoribb narratíva ugyanis az volt, hogy Hawaii egyszerűen meg akarta spórolni a poggyászdíjat, ezért hordta a teljes ruhatárát, de ez nem fedi teljesen a valóságot. 

Ehelyett az történt, hogy kilencnapos izlandi útja során minden pénzét elverte, végül a sógornője vett neki egy repjegyet, hogy egyáltalán haza tudjon menni, ehhez viszont nem járt poggyászfeladási lehetőség, neki pedig nem volt további 90 fontja, hogy feladhassa a csomagját. Így nem maradt más választása, minden ruháját felvette. 

A reptéri személyzet viszont ezt nem találta jó ötletnek, és hívták a biztonságaikat. Hawaii elmondása szerint kifejezetten keményen bántak vele, kicsavarták a csuklóját, illetve a hátára térdepeltek. A férfi hadakozni kezdett, amikor elkezdték kivezetni, levetette magát a földre, de ekkor meg lefújták paprikasprayjel. 

Jobb ötlete nem lévén, végül eladta pár ruháját az izlandi fővárosban, másnap pedig visszatért a reptérre, hogy vegyen egy fapados jegyet. De a személyzet tagjai felismerték, és nem voltak hajlandóak kiszolgálni, mondván, hogy zavart okozott előző nap és fenyegetést jelentett a többi utasnak és a személyzetnek. 

Végül a férfi anyja átutalt neki 250 fontot, amiből még egy éjszakát Reykjavíkban töltött, majd végül másnap feljutott egy Londonba tartó norvég járatra. Mint elmondta, a British Airwaysnél vizsgálják az esetet, az EasyJet pedig fizetett neki, de nem hajlandó ennyiben hagyni, mint mondta, gyakorlatilag poszttraumás stressz szindróma alakult ki nála, rémálmai vannak az eset óta. (Grapevine)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.