Feloszlik a Slayer

Tom Araya itt épp Moszkvában szólózikFotó: Vladimir Astapkovich

Utolsó világkörüli turnéját kezdi meg hamarosan a Slayer - jelentette be videóüzenetében az együttes frontembere, Tom Araya hétfőn. "Közeleg a vég (...) Hamarosan utolsó, kilépő világkörül utunkra indulunk" - mondja az énekes-basszer a felvételen. 

Az 1981-ben alakult Slayer egykoron hasonlóan ikonikus együttese volt metal szcénának, mint a Metallica vagy a Megadeth. Az egykori alapítók közül mára ketten maradtak a bandában: Tom Araya és Kerry King gitáros. Dave Lombardo dobos háromszor is elhagyta a Slayert, helyét legutóbb az Exodusban megismert Paul Bostaph vette át. Jeff Hanneman girátos 2015-ben elhunyt. 

A döntés nem meglepő, az alapító tagok már 35 év a színpadon vannak, 50-es éveik közepét tapossák már. Araya pedzegette már az exitet egy 2016-os interjúban, amikor arról beszélt, hogy egyre nehezebb útra kelni, és ha az ember megteheti, ebben a korban már inkább tölti az idejét a családjával. A frontember azt sem titkolta, hogy Hanneman nélkül már nem ugyanaz a Slayer, ráadásul egészségügyi panaszok is gyötrik nyakműtéte óta; már nem tud olyan felszabadultan vonaglani a színpadon. 

Nyáron utolsó amerikai turnéra indul a banda, a pontos dátumok egyelőre nem nyilvánosak. (Lángoló Gitárok / Variety)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.