Fucsovics két szettet is nyert Federer ellen

sport
2018 január 22., 15:21
comments 34
Fucsovics Márton a 2018 Australien Openen
photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

Két szetten keresztül remekül tartotta magát az Australian Open nyolcaddöntőjében Fucsovics Márton az ATP-ranglista jelenlegi második helyezettje, a svájci Roger Federer ellen. Minden idők legjobb teniszezője 6-4, 7-6, 6-2-re győzte le a nyíregyházi Fucsovicsot.  

A meccs után Federer a Eurosport kihelyezett melbourne-i stúdiójában beszélgetett Barbara Schett és Mats Wilander egykori bajnokokkal, és elmesélte, hogy Fucsovics korábban már többször volt edzőpartnere és nagyon jó benyomást tett rá. 

Mi is írtunk róla, hogy Stuttgartban és Zürichben is gyakoroltak együtt. Legutóbb augusztusban Svájcban találkoztak, Federer pedig a Eurosport adásában elmesélte, hogy augusztusban izgalmas, ötszettes edzőmeccset játszottak zárt kapuk mögött. 

"Tavaly eljött hozzám Svájcba, és együtt edzettünk egy hétvégét, nagyon kedves fickó. Örülök, hogy ilyen messzire eljutott, ezek a srácok ugyanolyan keményen edzenek, mint mi, de talán sosem jutnak el a Rod Laver Arénába" - nyilatkozta még a meccs előtt a svájci.  

Fucsovics a 80. volt a torna előtt a világranglistán, de szinte biztos hogy a Roland Garros előtt már az első 60-ban lesz. Federer a negyeddöntőben a 18. helyen kiemelt cseh Tomas Berdych ellen folytatja. 

Fucsovics a 128-as főtábla 1982-es bevezetése óta az első magyar férfi, aki a legjobb 16-ba jutott - Baranyi Szabolcs nyolcaddöntőzött 1973-ban, de akkor még 64-es volt a főtábla. Egybenő az első magyar 2004 óta, aki az Australian Openen a nyolcaddöntőbe került, akkor Kapros Anikónak sikerült ez a bravúr, és ő az első magyar férfi játékos Taróczy Balázs menetelése óta az 1984-es Roland Garroson, aki Grand Slam-tornán a legjobb 16-ba jutott.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.