Lesz videobíró a focivébén

Operatőr veszi a VAR-rendszer kijelzőjét az angol FA Cup harmadik fordulójában a Brighton és a Crystal Palace meccse előttFotó: GLYN KIRK/AFP

A FIFA hétfőn jelentette be, hogy már szponzort válogatnak azokra a másodpercekre, amikor épp a videobíró által rögzített képsorokat visszajátszását láthatják majd a képernyőkön a nézők világszerte.

A nyári oroszországi világbajnokság lesz az első nagy nemzetközi futballtorna, ahol a VAR (video assistant referee system) bemutatkozhat, a játékvezetők tehát vitás eseteknél kérhetik, hogy a negyedik asszisztens játsza vissza a történéseket, és segítsen a döntések esetleges felülvizsgálata során. 

A szövetség szabályalkotó testületének hétfői ülése után a FIFA kereskedelmi vezetője Philippe Le Floc'h az AP-nek beszélt arról, hogy alkalmazni fogják a technológiát, amit élesben már az olasz élvonalban és a Bundesligában is kipróbáltak a 2017-2018-as szezonban. 

Hivatalos bejelentés majd csak márciusban várható, de a döntés borítékolható, különösen mivel a szövetséget vezető olasz Gianni Infantino az egyik legnagyobb támogatója a VAR-nak. 

A kérdés csak az, mennyire sűrűn élnek illetve élhetnek majd a technológiával a játékvezetők, mert sok kritika is érte a VAR-t, amiért néhány játékvezető túl sokat használja, megtörve ezzel a meccsek ritmusát. (One Football / AP)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.