Tokióban elpróbálták, mi történne, ha Észak-Korea rakétát lőne ki rájuk

Hétfőn Tokióban megtartották ez első olyan evakuációs gyakorlatot, amin egy észak-koreai rakétatámadást próbáltak el. A 300 önkéntesnek minél gyorsabban el kellett jutnia a metrómegállókhoz és más földalatti óvóhelyekhez. 

Fotó: Kaname Muto/The Yomiuri Shimbun

A japán kormány számításai szerint egy Észak-Koreából indított rakéta körülbelül 10 perc alatt érné el Japánt, és az első riasztást 3 perccel a kilövés után tudnák kiadni.

Fotó: Miho Takahashi/The Yomiuri Shimbun

Ugyanakkor voltak, akik tiltakoztak a gyakorlat ellen. A tüntetők egy kisebb csoportja össze is csapott a rendőrökkel. Szerintük mindezzel csak a lakosságot akarják riogatni. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.