Davoson túl is van élet: Orbán Viktor a Parlamentben fogadta a Nemzetközi Röplabda Szövetség elnökhelyettesét

Pár órája számoltunk be róla, hogy míg a legtöbb európai ország miniszterelnöki szinten képviselteti magát a ma induló davosi Világgazdasági Fórumon, Magyarország külügyminiszterét, Szijjártó Pétert küldi. 

Természetesen nem jelenti azt, hogy Orbán Viktornak ne telne feszült munkával ez a munkanapja is: az imént számolt be róla az MTI, hogy a magyar miniszterelnök az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnökét, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) elnökhelyettesét fogadta a Parlamentben. 

A beszámoló szerint a röplabdasport hazai sikereiről, támogatási rendszeréről, valamint a jövő évi Európa-bajnokságról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Boricsics találkozóján. A beszámoló szerint megállapították: a magyar röplabdasport nagy lépésekkel haladt előre az elmúlt években. Kiemelték a női válogatott teljesítményét, az elmúlt évek két Eb-szereplését, illetve a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályának megnyerését.

Az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség, de sok feladat is egyben - hangzott el a megbeszélésen.

Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a röplabda csak most lett taotámogatott sportág, de rögtön a javaslatot megfogalmazó fideszes politikus, Bánki Erik közelében landolt egymilliárd forint a támogatásokból. 

Erre mondják, hogy Well played! 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.