Davoson túl is van élet: Orbán Viktor a Parlamentben fogadta a Nemzetközi Röplabda Szövetség elnökhelyettesét

politika
2018 január 23., 08:23

Pár órája számoltunk be róla, hogy míg a legtöbb európai ország miniszterelnöki szinten képviselteti magát a ma induló davosi Világgazdasági Fórumon, Magyarország külügyminiszterét, Szijjártó Pétert küldi. 

Természetesen nem jelenti azt, hogy Orbán Viktornak ne telne feszült munkával ez a munkanapja is: az imént számolt be róla az MTI, hogy a magyar miniszterelnök az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnökét, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) elnökhelyettesét fogadta a Parlamentben. 

A beszámoló szerint a röplabdasport hazai sikereiről, támogatási rendszeréről, valamint a jövő évi Európa-bajnokságról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Boricsics találkozóján. A beszámoló szerint megállapították: a magyar röplabdasport nagy lépésekkel haladt előre az elmúlt években. Kiemelték a női válogatott teljesítményét, az elmúlt évek két Eb-szereplését, illetve a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályának megnyerését.

Az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség, de sok feladat is egyben - hangzott el a megbeszélésen.

Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a röplabda csak most lett taotámogatott sportág, de rögtön a javaslatot megfogalmazó fideszes politikus, Bánki Erik közelében landolt egymilliárd forint a támogatásokból. 

Erre mondják, hogy Well played! 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.