Davoson túl is van élet: Orbán Viktor a Parlamentben fogadta a Nemzetközi Röplabda Szövetség elnökhelyettesét

2018 január 23., kedd 8:23
65

Pár órája számoltunk be róla, hogy míg a legtöbb európai ország miniszterelnöki szinten képviselteti magát a ma induló davosi Világgazdasági Fórumon, Magyarország külügyminiszterét, Szijjártó Pétert küldi. 

Természetesen nem jelenti azt, hogy Orbán Viktornak ne telne feszült munkával ez a munkanapja is: az imént számolt be róla az MTI, hogy a magyar miniszterelnök az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnökét, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) elnökhelyettesét fogadta a Parlamentben. 

A beszámoló szerint a röplabdasport hazai sikereiről, támogatási rendszeréről, valamint a jövő évi Európa-bajnokságról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Alekszandar Boricsics találkozóján. A beszámoló szerint megállapították: a magyar röplabdasport nagy lépésekkel haladt előre az elmúlt években. Kiemelték a női válogatott teljesítményét, az elmúlt évek két Eb-szereplését, illetve a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályának megnyerését.

Az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség, de sok feladat is egyben - hangzott el a megbeszélésen.

Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a röplabda csak most lett taotámogatott sportág, de rögtön a javaslatot megfogalmazó fideszes politikus, Bánki Erik közelében landolt egymilliárd forint a támogatásokból. 

Erre mondják, hogy Well played! 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt