Interaktív térkép mutatja meg, mennyit változott London az elmúlt 330 évben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A földrajzi szoftvereket gyártó ESRI állt elő a londoni Időgép projekttel, ami egy interaktív térkép, melyen a városban az elmúlt 330 évben bekövetkezett változásokat lehet végigkövetni.

1682-ben készült el a Morgan-térkép néven ismert térkép, ami az első ismert felmérése volt a brit fővárosnak a pusztító 1666-os tűzvész után. William Morgan és csapata hat évnyi munkával rajzolta meg az óriási veszteségeken átment város térképét, amire most ráfésülték a város jelenlegi térképét, és most a honlapnak köszönhetően lehet összevetni a különbségeket. 

A térkép ide kattintva érhető el, jó böngészést.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.