Kidobott könyvekből nyitottak közkönyvtárat török kukások

külföld
2018 január 23., 10:38
comments 58

A CNN-ig és a Spiegelig jutott annak az ankarai könyvtárnak a híre, amit a főváros szemétszedői indítottak,olyan könyvekből, melyeket mások a kukákba dobtak. 

photo_camera Fotó: CankayaBel-3

A beszámolók szerint a kukások hónapokon át gyűjtötték a könyveket. Amikor pedig a projektjüknek híre ment, a környéken élő emberek adományozni is kezdtek a számukra. Az eredeti terv az volt, hogy a könyvtár csak a szemétszállító cég alkalmazottainak és családtagjaiknak lesz nyitva, de aztán olyan nagy volt az érdeklődés, hogy szeptemberben megnyitották a Çankaya-negyed lakóinak is. A projekt mögé beállt a városrész polgármestere is, a könyvtárban pedig jelenleg több mint hatezer kötet található. 

A könyvtár egy régóta üresen álló egykori téglagyárban kapott helyet, még francia és angol nyelvű könyveket is lehet benne találni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.