Kidobott könyvekből nyitottak közkönyvtárat török kukások

külföld
2018 január 23., 10:38
comments 58

A CNN-ig és a Spiegelig jutott annak az ankarai könyvtárnak a híre, amit a főváros szemétszedői indítottak,olyan könyvekből, melyeket mások a kukákba dobtak. 

photo_camera Fotó: CankayaBel-3

A beszámolók szerint a kukások hónapokon át gyűjtötték a könyveket. Amikor pedig a projektjüknek híre ment, a környéken élő emberek adományozni is kezdtek a számukra. Az eredeti terv az volt, hogy a könyvtár csak a szemétszállító cég alkalmazottainak és családtagjaiknak lesz nyitva, de aztán olyan nagy volt az érdeklődés, hogy szeptemberben megnyitották a Çankaya-negyed lakóinak is. A projekt mögé beállt a városrész polgármestere is, a könyvtárban pedig jelenleg több mint hatezer kötet található. 

A könyvtár egy régóta üresen álló egykori téglagyárban kapott helyet, még francia és angol nyelvű könyveket is lehet benne találni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt