3,5 milliót fizethet a Ripost Gulyás Mártonnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jogerősen helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék tavalyi ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla:

a Ripost és az Origo is megsértette Gulyás Márton magánélet védelméhez fűződő jogát, mikor arról írtak, hogy homoszexuális társkereső oldalra jelentkezett be. 

A bulvárlapnak 3,5 milliót, a portálnak 800 ezret kell fizetnie, valamint

el kell tüntetniük a buzizós írásokat,

írja a Magyar Nemzet. Az ítélet kihirdetése után Gulyás kijelentette: 

"ez egy tök jó nap abból a szempontból, hogy a magyar állam vezetői nagyon kevéssé elszámoltathatóak a bűncselekményeikért, amiket a nép kárára elkövetnek, de ma mégiscsak azt lehetett látni, hogy az igazságszolgáltatás őrzi függetlenségét."

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.