„Az az újságíró, aki kritizál, csinálja végig!” – mondta a fideszes az EP-szavazásról, amiről bevallotta: nem tudta, mit szavaz meg

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Schöpflin György fideszes EP-képviselő az ATV kérdésére azt válaszolta, nem tudta pontosan, mit szavaz meg az Európai Parlamentben, amikor egy hete ő is igennel szavazott az állásfoglalásra, ami kimondta, hogy a civil szervezetekkel együtt kell dolgozni a menekültek érdekében. Schöpflin úgy fogalmazott:

„Bevallom, nem tudom, miről szól ez az állásfoglalás. Én a Fidesz-csoport szavazási listája szerint szavaztam, amit Járóka Lívia készített el.”

Azt is elmagyarázta, hogyan szavazhatott meg – többek között Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga és Szájer József mellett – olyasmit, ami teljesen szembemegy a kormány hazai kommunikációjával:

„Ez egy másfél órás szavazás volt. Nagyon kimerítő. Az az újságíró, aki kritizál, csinálja végig!”

Schöpflin György

A Fidesz a Magyar Nemzetnek a szavazásról szóló cikkére közleményben reagált, amiben azt írta: „A Fidesz európai parlamenti delegációja a nők elleni erőszakot elítélő és a női esélyegyenlőséget támogató parlamenti jelentést szavazta meg. A Fidesz ugyanis következetesen elítéli a nők elleni erőszakot és támogatja a nők esélyegyenlőségét.” (ATV, MNO)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.