Hadházy: Kósa Lajos mellébeszélés és kenegetés helyett végre adjon egyértelmű választ

politika
2018 január 24., 17:26
comments 53

Hivatali vesztegetés és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentette Kósa Lajost Hadházy Ákos még kedden. Az LMP társelnöke szerint Kósa felesége tavasszal vett meg 6 millió forintért egy olyan üzletviteli tanácsadással foglalkozó céget, amelyiknek bár bevétele évek óta nincs, mégis 120 millió forintos tőkéje volt. Illetve a céget értékesítő Fiák János munkaerő-kölcsönző céget üzemeltet. Márpedig a tranzakciót követően Kósa Lajos olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésben, mely lehetővé tette a nyugdíjas munkaszövetkezetek létrehozását, hatalmas piacot létrehozva ezáltal a munkaerő-kölcsönző cégeknek.

Kósa mostanáig nem kommentálta a feljelentést, de az ATV Híradójának megkeresésére szerdán végül írásban válaszolt. A tárca nélküli miniszter szerint 

Hadházy össze-vissza beszél, és nem mond igazat. Meg amúgy is keveri a munkaerő-kölcsönzőket a nyugdíjas szövetkezetekkel. 

Kósa szerint a felesége nem közszereplő, ezért nem kell megmagyaráznia az üzletet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.