Tarlós tárgyalhat a kormánnyal arról, hogy az állam megveszi a Bálnát

A városvezetés javaslatára a Fővárosi Közgyűlés felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert, hogy tárgyaljon a kormánnyal arról, hogy az állam meg fogja venni a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot.

A Fidesz eredményváró bulija a 2014-es önkormányzati választások estéjén a Bálnában.Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést 20 igen szavazattal, 8 nem ellenében fogadta el a testület.

A Bálna értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult, heten érdeklődtek, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg, de december 15-ig, a határidő lejártáig onnan sem érkezett ajánlat.

A Magyar Nemzeti Bank december 12-i sajtóközleménye szerint sem a MNB, sem a leányvállalata nem akar ajánlatot tenni a nyilvános pályázat útján meghirdetett épület megvételére. Ezt azzal magyarázták, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án bejelentette: a központot megvásárolják a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.