Tarlós tárgyalhat a kormánnyal arról, hogy az állam megveszi a Bálnát

Budapest
2018 január 24., 09:54
comments 61

A városvezetés javaslatára a Fővárosi Közgyűlés felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert, hogy tárgyaljon a kormánnyal arról, hogy az állam meg fogja venni a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot.

A Fidesz eredményváró bulija a 2014-es önkormányzati választások estéjén a Bálnában.
photo_camera A Fidesz eredményváró bulija a 2014-es önkormányzati választások estéjén a Bálnában. Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést 20 igen szavazattal, 8 nem ellenében fogadta el a testület.

A Bálna értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult, heten érdeklődtek, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg, de december 15-ig, a határidő lejártáig onnan sem érkezett ajánlat.

A Magyar Nemzeti Bank december 12-i sajtóközleménye szerint sem a MNB, sem a leányvállalata nem akar ajánlatot tenni a nyilvános pályázat útján meghirdetett épület megvételére. Ezt azzal magyarázták, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án bejelentette: a központot megvásárolják a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.