Tarlós tárgyalhat a kormánnyal arról, hogy az állam megveszi a Bálnát

Több 444 videó?
Szeretném

A városvezetés javaslatára a Fővárosi Közgyűlés felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert, hogy tárgyaljon a kormánnyal arról, hogy az állam meg fogja venni a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot.

A Fidesz eredményváró bulija a 2014-es önkormányzati választások estéjén a Bálnában.Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést 20 igen szavazattal, 8 nem ellenében fogadta el a testület.

A Bálna értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult, heten érdeklődtek, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg, de december 15-ig, a határidő lejártáig onnan sem érkezett ajánlat.

A Magyar Nemzeti Bank december 12-i sajtóközleménye szerint sem a MNB, sem a leányvállalata nem akar ajánlatot tenni a nyilvános pályázat útján meghirdetett épület megvételére. Ezt azzal magyarázták, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án bejelentette: a központot megvásárolják a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. (MTI)