Tarlós tárgyalhat a kormánnyal arról, hogy az állam megveszi a Bálnát

Budapest
2018 január 24., 09:54
comments 61

A városvezetés javaslatára a Fővárosi Közgyűlés felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert, hogy tárgyaljon a kormánnyal arról, hogy az állam meg fogja venni a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot.

photo_camera A Fidesz eredményváró bulija a 2014-es önkormányzati választások estéjén a Bálnában. Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést 20 igen szavazattal, 8 nem ellenében fogadta el a testület.

A Bálna értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult, heten érdeklődtek, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg, de december 15-ig, a határidő lejártáig onnan sem érkezett ajánlat.

A Magyar Nemzeti Bank december 12-i sajtóközleménye szerint sem a MNB, sem a leányvállalata nem akar ajánlatot tenni a nyilvános pályázat útján meghirdetett épület megvételére. Ezt azzal magyarázták, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án bejelentette: a központot megvásárolják a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt