Senkinek nem kellett a Bálna 11 milliárdért

Budapest
2018 január 18., 05:20

Senki nem adott be ajánlatot a Bálna néven ismert Duna-parti épületre a múlt év végi határidőig, így az értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult - közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója. 

Az önkormányzati társaság a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén számol majd be a részletekről.

A lap csütörtöki számában megjelent írás emlékeztet arra, hogy korábban a kormány és a Magyar Nemzeti Bank is jelezte vételi szándékát az épületre, ajánlatot azonban végül senki nem adott be.

A városvezetés egy ideje sikertelenül próbál megszabadulni a Demszky-korszakban, botrányos körülmények között átadott épülettől, amiben 2010 óta a Fidesz is előszeretettel bulizik. Az egykori közraktárakból kialakított üvegépítmény tulajdonjogáért most legalább 11 milliárd forintot kértek volna. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.