Újabb komoly feladványt adott Kocsis Máté a Fidesz híveinek

POLITIKA
2018 január 25., 11:36
comments 63

Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke kiadott egy közleményt, amiben reagált a DK-s politikus, Gy. Németh Erzsébet és a jobbikos Tokody Marcell nyilatkozataira. Bevallom, nem találkoztam az ellenzéki megszólalásokkal előtte, de mindegy is, mert Kocsis a közelményében olyan frissítést adott ki a fideszesek tolt migárnsellenes üzenetre, hogy attól egy időre lefagynak és kikapcsolnak majd a hívek. 

Kocsis azt állítja, hogy vannak ugyan menekültek, de azok legális oltalmazottak, ráadásul az ellátásuk a magyar adófizetők egyetlen fillérjébe sem kerül, mert  a költségeiket Brüsszel állja. 

Bővebben: 

  • a Fővárosi Önkormányzat egyetlen fillért sem fordít migránsok, illegális bevándorlók lakhatására, bármennyire is szeretné ezt Gyurcsány Ferenc pártja és szövetségesük, a Jobbik. Az oltalomban részesülők átmeneti szociális ellátására nem a magyar kormány, nem a budapestiek, hanem Brüsszel ad pénzeket, tehát Gy. Németh és Tokody csúsztat. 
  • A Belügyminisztérium pusztán uniós kötelezettségének tesz eleget, amikor a brüsszeli migráns-támogatásról rendelkezik, de Budapesten ezt csak minimálisan kell felhasználni, mert más európai városokkal ellentétben itt nincsenek tömegesen ellátásra jogosultak, és csak az az alig 60 ember részesül ebből, aki jogszerűen tartózkodik az országban, legális oltalmazottként. 

A kormányzat kommunikációs lefagyás apró vicce, hogy Kocsis így sározza a DK-t:

Meglepő, hogy minderről most azok kiabálnak, akik le akarják bontani a kerítést, akik nem szavazták meg a migránsok betelepítését célzó alkotmánymódosítást, akik bojkottálták a kvótanépszavazást, akik támadják a kormány bevándorláspolitikáját, a nemzeti konzultációt és már a Stop Sorost is. 

Majd kiadtak egy helyesbítést, a célzó helyett tiltóra módosítva a DK által nem megszavazott migránsozó alkotmánymódosítást. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.