Az egész amerikai tornaszövetséget elzavarnák Larry Nassar botránya miatt

bűnügy
2018 január 26., 11:10
comments 76

Élete végéig börtönben marad Larry Nassar, akit szerdán összesen százhetvenöt évig terjedő börtönbüntetésre ítélt a bíróság. A tornász válogatott egykori orvosáról több mint százhatvan nő vallotta azt, hogy korábban szexuálisan bántalmazta őket.

Újabb fejlemény, hogy az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága megszakított minden kapcsolatot az Egyesült Államok Tornaszövetségével (USAG), és távozásra szólította fel a szervezet tizennyolc vezetőjét.

Az USAG hivatalosan nem reagált a felszólításra, de a botrány miatt a héten korábban már lemondott a tornaszövetség több vezető tisztségviselője. Köztük Paul Parilla, az igazgatótanács elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.
Nassar, az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa szerdán gyakorlatilag életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között 160 tinédzsert, illetve fiatal nőt - köztük olimpiai érmeseket - molesztált.
Az áldozatok közül sokan a USOC felelősségét is felvetették az ügyben, miután szerintük a szervezet nem tett meg minden tőle telhetőt a panaszok kivizsgálására, illetve a visszaélések megakadályozására.
Az 54 éves orvost tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, ennek a büntetésének a letöltését már januárban megkezdte.

(MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.