Az egész amerikai tornaszövetséget elzavarnák Larry Nassar botránya miatt

2018 január 26., péntek 11:10
76

Élete végéig börtönben marad Larry Nassar, akit szerdán összesen százhetvenöt évig terjedő börtönbüntetésre ítélt a bíróság. A tornász válogatott egykori orvosáról több mint százhatvan nő vallotta azt, hogy korábban szexuálisan bántalmazta őket.

Újabb fejlemény, hogy az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága megszakított minden kapcsolatot az Egyesült Államok Tornaszövetségével (USAG), és távozásra szólította fel a szervezet tizennyolc vezetőjét.

Az USAG hivatalosan nem reagált a felszólításra, de a botrány miatt a héten korábban már lemondott a tornaszövetség több vezető tisztségviselője. Köztük Paul Parilla, az igazgatótanács elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.
Nassar, az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa szerdán gyakorlatilag életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között 160 tinédzsert, illetve fiatal nőt - köztük olimpiai érmeseket - molesztált.
Az áldozatok közül sokan a USOC felelősségét is felvetették az ügyben, miután szerintük a szervezet nem tett meg minden tőle telhetőt a panaszok kivizsgálására, illetve a visszaélések megakadályozására.
Az 54 éves orvost tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, ennek a büntetésének a letöltését már januárban megkezdte.

(MTI, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt