Babos Tímea és Kristina Mladenovic megnyerték az Australian Opent!

sport
2018 január 26., 06:59

Babos Tímea bajnok lett Ausztráliában! A magyar teniszező francia párjával, Kristina Mladenovic-csal a statisztikák alapján fölényes játékkal, sima meccsen, 6:4, 6:3 arányban győzött a Makarova-Vesznyina orosz páros ellen.

Babosék egy statisztikai kategóriában, a megnyert második szervák arányában maradtak csak alul orosz riválisaikkal szemben, de ennek nem nagyon volt jelentősége, mert amúgy első szerváik 81 százalékban voltak sikeresek, és az esetek 70 százalékában pontot is hoztak.

Babos és Mladenovic a verseny ötödik kiemeltje volt, a negyeddöntőben győzték le az első kiemeltet. A magyar és a francia teniszező nem először voltak párban, de a 2015-ös WTA-világbajnokság óta először indultak együtt egy nagy versenyen. 2015-ben három tornán is diadalmaskodtak, 2014-ben pedig Wimbledonban játszottak a döntőben. Ellenfelük, az orosz páros az egyik legtapasztaltabb női páros, az Australian Open kivételével már minden nagy versenyen nyertek. Babosék most megakadályozták, hogy meglegyen nekik a karrier Grand Slam.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.