Babos Tímea és Kristina Mladenovic megnyerték az Australian Opent!

Babos Tímea bajnok lett Ausztráliában! A magyar teniszező francia párjával, Kristina Mladenovic-csal a statisztikák alapján fölényes játékkal, sima meccsen, 6:4, 6:3 arányban győzött a Makarova-Vesznyina orosz páros ellen.

Babosék egy statisztikai kategóriában, a megnyert második szervák arányában maradtak csak alul orosz riválisaikkal szemben, de ennek nem nagyon volt jelentősége, mert amúgy első szerváik 81 százalékban voltak sikeresek, és az esetek 70 százalékában pontot is hoztak.

Babos és Mladenovic a verseny ötödik kiemeltje volt, a negyeddöntőben győzték le az első kiemeltet. A magyar és a francia teniszező nem először voltak párban, de a 2015-ös WTA-világbajnokság óta először indultak együtt egy nagy versenyen. 2015-ben három tornán is diadalmaskodtak, 2014-ben pedig Wimbledonban játszottak a döntőben. Ellenfelük, az orosz páros az egyik legtapasztaltabb női páros, az Australian Open kivételével már minden nagy versenyen nyertek. Babosék most megakadályozták, hogy meglegyen nekik a karrier Grand Slam.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.