Háborús bűnök támogatásával vádoltak meg egy erdélyi magyar politikust, mert a Ku Klux Klánhoz hasonlította a román fogyasztóvédelmet

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával indított eljárást az ügyészség Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen - közölte pénteken azt erdélyi Maszol.ro hírportál.

A székelyföldi önkormányzati vezetőt péntek délelőtt hívták be a brassói ügyészségre, ahol ismertették a vádakat. Tamás Sándor szerint Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője panaszolta őt be, amiért nyilvánosan bírálta a fogyasztóvédők eljárását, amikor tavaly nyáron a hatóság az eladók hiányos román nyelvtudása miatt bírságolt Székelyföldön.

"A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klán: állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot" - jelentette ki akkor egy sajtóértekezleten Tamás Sándor.

Tamás Sándor elmondta: a brassói ügyészek tudatták vele, hogy a vádakat három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel és bizonyos jogok megvonásával sújtja a törvény, amennyiben azok beigazolódnak.

A politikus szerint a feljelentője félreértelmezte kijelentését, hiszen ő nem Ku Klux Klán tevékenységét népszerűsítette, hanem ellenkezőleg, azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem működik úgy, mint egykor a Ku Klux Klán, és ez lényeges különbség. (MTI, Maszol.ro)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.