Háborús bűnök támogatásával vádoltak meg egy erdélyi magyar politikust, mert a Ku Klux Klánhoz hasonlította a román fogyasztóvédelmet

Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával indított eljárást az ügyészség Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen - közölte pénteken azt erdélyi Maszol.ro hírportál.

A székelyföldi önkormányzati vezetőt péntek délelőtt hívták be a brassói ügyészségre, ahol ismertették a vádakat. Tamás Sándor szerint Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője panaszolta őt be, amiért nyilvánosan bírálta a fogyasztóvédők eljárását, amikor tavaly nyáron a hatóság az eladók hiányos román nyelvtudása miatt bírságolt Székelyföldön.

"A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klán: állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot" - jelentette ki akkor egy sajtóértekezleten Tamás Sándor.

Tamás Sándor elmondta: a brassói ügyészek tudatták vele, hogy a vádakat három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel és bizonyos jogok megvonásával sújtja a törvény, amennyiben azok beigazolódnak.

A politikus szerint a feljelentője félreértelmezte kijelentését, hiszen ő nem Ku Klux Klán tevékenységét népszerűsítette, hanem ellenkezőleg, azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem működik úgy, mint egykor a Ku Klux Klán, és ez lényeges különbség. (MTI, Maszol.ro)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.