Higannyal szennyezett a Nyitra folyó

Egy rendkívül bizalomgerjesztő felvétel a Fortischem nyitranováki üzeméből.Fotó: Fortischem.sk

Értéken felüli higanykoncentrációt mértek egymást követő három napon a nyitranováki Fortischem vegyi üzem közelében a Nyitra folyón a Greenpeace szakemberei. A higany már kis mennyiségben is káros az élő szervezetekre, a szlovák hatóságok mégis engedélyezték a gyárnak, hogy 2021-ig literenként 0,1 mikrogramm higanytartalmú szennyvizet bocsássanak a folyóba.

A Fortischem szóvivője, Anna Vojteková állítása szerint a Greenpeace december eleji mérése óta a cég már megszüntette a régi, higanyelektrolízisen alapuló termelést, ezt egy "független, szakmailag kompetens személy" is felügyelte. (Via Bumm)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.