Orbán: Soros olyan lett, mint egy migráns, minden határt átlépett

politika
2018 január 26., 17:07
comments 237

Orbán Viktor péntek este közös sajtótájékoztatót tartott Andrej Babissal, Csehország miniszterelnökével. A sajtótájékozató lényegében csak egymás körbedicséréséről szólt, Orbán Viktor például megköszönte Babisnak, hogy Csehország katonákat küldött a magyar-szerb határra, hogy segítsék a határvédelmet.

A nyilatkozatok után azonban az ATV többek között megkérdezte Orbánt arról, mi a véleménye, hogy Soros György a héten azt nyilatkozta, “Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját”. Orbán erre azt válaszolta, sokmindent hallott már a nemzetközi politikában, de ilyet még nem.

Ezután elővette azt a panelt, amelyet már egy ideje emleget a kormányzati kommunikáció, miszerint Soros György lényegében beszállt a magyar választási kampányba, és bevándorló kontinensé akarja tenni Európát. Majd végül azt mondta:

“Soros úr támadásáról azt tudom mondani, hogy olyanná lett, mint egy igazi migráns, minden határt átlépett.”

Az ATV arra is rákérdezett, hogy a STOP-SOROS törvénycsomagot elfogadják-e a választásig. Orbán erre kitérő választ adott, azt mondta, ez nem rajta múlik, hanem a kormánypárti országgyűlési frakción. Annak a pártnak a frakcióján, amelynek egyébként ő az elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt