Új-zélandi miniszterelnök: Csak terhes vagyok, nem munkaképtelen

A 37 éves Jacinda Ardern nagyon örül az érdeklődésnek, mely terhességét övezi, de szeretné jelezni, hogy attól, hogy gyereket vár, még képes az ország vezetésére. Új-Zéland miniszterelnöke január 19-én Instagramon jelentette be, hogy terhes, és a bébit júniusra várja. „Miniszterelnök leszek ÉS anya” - írta, és hozzátette, hogy partnere, Clarke Gayford marad otthon a gyerekkel, ő maga csak hat hét szabadságot vesz majd ki a szülés után. Ardern saját elmondása szerint mindössze hat nappal azelőtt szerzett tudomást a terhességéről, hogy kiderült, hogy miniszterelnök lesz.

A miniszterelnök azt mondta a Guardiannek, hogy mint mindenki, aki volt már terhes, ő is csak éli tovább az életét. „Csak terhes vagyok, nem munkaképtelen” - mondta a lapnak. „Amikor csak kilépek a házból, néhányan rám dudálnak vagy kiabálnak, és mindenki nagyon kedves. De ismétlem, ez nem jelenti azt, hogy most akkor mindenkinek boldognak kéne ettől lennie Új-Zélandon.” Választóit azonban nehéz lebeszélni a rajongásról, a korábbi Jacindamania Jacindababamaniává nőtte ki magát, és sok bulvárlap már elkezdte a királyi babaként emlegetni a még meg sem született bébit. 

Fotó: DIEGO OPATOWSKI/AFP


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.