Új-zélandi miniszterelnök: Csak terhes vagyok, nem munkaképtelen

külföld
2018 január 26., 10:32
comments 38

A 37 éves Jacinda Ardern nagyon örül az érdeklődésnek, mely terhességét övezi, de szeretné jelezni, hogy attól, hogy gyereket vár, még képes az ország vezetésére. Új-Zéland miniszterelnöke január 19-én Instagramon jelentette be, hogy terhes, és a bébit júniusra várja. „Miniszterelnök leszek ÉS anya” - írta, és hozzátette, hogy partnere, Clarke Gayford marad otthon a gyerekkel, ő maga csak hat hét szabadságot vesz majd ki a szülés után. Ardern saját elmondása szerint mindössze hat nappal azelőtt szerzett tudomást a terhességéről, hogy kiderült, hogy miniszterelnök lesz.

A miniszterelnök azt mondta a Guardiannek, hogy mint mindenki, aki volt már terhes, ő is csak éli tovább az életét. „Csak terhes vagyok, nem munkaképtelen” - mondta a lapnak. „Amikor csak kilépek a házból, néhányan rám dudálnak vagy kiabálnak, és mindenki nagyon kedves. De ismétlem, ez nem jelenti azt, hogy most akkor mindenkinek boldognak kéne ettől lennie Új-Zélandon.” Választóit azonban nehéz lebeszélni a rajongásról, a korábbi Jacindamania Jacindababamaniává nőtte ki magát, és sok bulvárlap már elkezdte a királyi babaként emlegetni a még meg sem született bébit.

photo_camera Fotó: DIEGO OPATOWSKI/AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.