Izraeltől vesz amerikai harci repülőket Horvátország

Benjamin Netanjahu izraeli és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök Davosban, a Világgazdasági Fórumon nagy üzletet kötöttek.

A megállapodás szerint Horvátország félmilliárd dollárért (125 milliárd forintért) vesz F-16-os harci repülőt Izraeltől. Hogy mennyit és milyen régieket, az nem derült ki. Az F-16-osokat Amerikában gyártják, és Izraelnek elég sok van belőlük. 

Az izraeli hadsereg 1981-ben vetett be először F-16-ost harci helyzetben, és utoljára 2000-ben vásároltak 102 darabot maguknak. (Haaretz)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.