Kirakták az MSZP-ből a hódmezővásárhelyi időközibe beletrollkodó renitens szocialistát

Tbg
POLITIKA
2018 január 27., 18:45
comments 75

Kizárta az MSZP tagjai közül a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson függetlenként induló Hernádi Gyulát, mert a párt által támogatott jelölt ellenében indult a posztért, közölte a párt helyi szervezete szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Hernádi Gyula kizárásáról az MSZP alapszabálya alapján döntöttek, ami szerint a tagsági viszony megszűnik, ha valaki egy választáson a párt által állított vagy támogatott jelölttel szemben önkényesen más szervezet jelöltjeként vagy függetlenként indul.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, Lázár János főminiszter helyi erős embere,  és Márki-Zay Péter közgazdász indul, illetve a később bejelentkezett most már exszocialista Hernádi Gyula orvos indul. 

Az ellenzéki pártok - köztük az MSZP is - azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy Márki-Zay Pétert támogassák a választáson. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján a jelölt azt mondta, indulásának szigorú feltétele volt, hogy más jelöltet ne indítsanak ellene az ellenzéki pártok.

Hernádi Gyula az MTI-nek indulását azzal indokolta, egy megyei jogú városban tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje. 

Lázár Jánossal és Márki-Zay Péterrel, illetve az indulása bejelentése óta eltelt furcsaságokról (térfigyelőkamerák felszerelése a jelölt utcájában) a 444 készített interjút illetve videoriportot:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.