Kirakták az MSZP-ből a hódmezővásárhelyi időközibe beletrollkodó renitens szocialistát

2018 január 27., szombat 18:45
75

Kizárta az MSZP tagjai közül a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson függetlenként induló Hernádi Gyulát, mert a párt által támogatott jelölt ellenében indult a posztért, közölte a párt helyi szervezete szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint Hernádi Gyula kizárásáról az MSZP alapszabálya alapján döntöttek, ami szerint a tagsági viszony megszűnik, ha valaki egy választáson a párt által állított vagy támogatott jelölttel szemben önkényesen más szervezet jelöltjeként vagy függetlenként indul.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, Lázár János főminiszter helyi erős embere,  és Márki-Zay Péter közgazdász indul, illetve a később bejelentkezett most már exszocialista Hernádi Gyula orvos indul. 

Az ellenzéki pártok - köztük az MSZP is - azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy Márki-Zay Pétert támogassák a választáson. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján a jelölt azt mondta, indulásának szigorú feltétele volt, hogy más jelöltet ne indítsanak ellene az ellenzéki pártok.

Hernádi Gyula az MTI-nek indulását azzal indokolta, egy megyei jogú városban tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje. 

Lázár Jánossal és Márki-Zay Péterrel, illetve az indulása bejelentése óta eltelt furcsaságokról (térfigyelőkamerák felszerelése a jelölt utcájában) a 444 készített interjút illetve videoriportot:


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt