Meghalt egy kínai traumatológus, miután lenyomta a műszakot és 40 pácienst kezelt

Mellkasi fájdalmakra, erős szívdobogásra és légzési nehézségekre panaszkodott Guo Qingyuan, mielőtt összeesett volna. A 43 éves baleseti sebészt még 4 órán át próbálták megmenteni, sikertelenül.

A férfi éjszakai műszakban volt az északnyugat-kínai Csinghaj város egyetemi kórházában, az ügyelete végén pedig még elvállalt egy 3 órás plusz műszakot is. Ezalatt 40 pácienst kezelt.

A 43 éves férfi halála megrendítette a kínai nyilvánosságot, írja a South China Morning Post. Felesége ugyancsak orvosként dolgozik a kórházban.

Az utóbbi időben több hasonló eset történt Kínában, tavaly decemberben egy légúti specialista halt meg végkimerülésben, miután ledolgozott 18 órát. (SCHMP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.