Újabb fordulat a Budai Simicska kontra R.E.N.D.SZ.E.R. graffitiháborúban

Tbg
POLITIKA
2018 január 27., 19:45
comments 76

Budán a Széll Kálmán tér környékén hosszú hónapok óta folyik egy graffitiháború. A villamosaluljáróban, a környező utcákban valaki(k) időről időre felfújják Simicska Lajos elhíresült, azonos technikával készült artworkjét, miszerint Orbán egy geci.

A felfestéseket változatos módszerekkel igyekszik megelőzni, illetve ha már felkerültek, eliminálni a közterület fenntartója. A népi mozgalom mögött talán, de nem minden bizonnyal a magát Budai Simicskaként nevező Fb-csoport áll.

Olvasónk közlése szerint jelenleg a R.E.N.D.SZ.E.R. áll nyerésre, szombatra óriási fehér, illetve szürke téglalapokká alakították a trágár feliratokat, amelyeket a szerző egyébként valódi graffitikre fújt rá:

photo_camera Fotó: Olvasó/444

„ Ennek eltüntetésére – érthetően – hamar küldtek ki szakembereket, akik a képeken láthatóan eltüntették a feliratokat. Mennyivel jobb lett volna, ha ezek az emberek egy kissé több idővel és némileg több festékkel a teljes falat lefestették volna...” – írta képet készítő olvasónk.

A háború rendkívül változatos eszközökkel folyik, legutóbb például Orbán egy zsenire lettek átírva egy utcával arrébb felfújt feliratok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.