Újabb fordulat a Budai Simicska kontra R.E.N.D.SZ.E.R. graffitiháborúban

POLITIKA
2018 január 27., 19:45
comments 76

Budán a Széll Kálmán tér környékén hosszú hónapok óta folyik egy graffitiháború. A villamosaluljáróban, a környező utcákban valaki(k) időről időre felfújják Simicska Lajos elhíresült, azonos technikával készült artworkjét, miszerint Orbán egy geci.

A felfestéseket változatos módszerekkel igyekszik megelőzni, illetve ha már felkerültek, eliminálni a közterület fenntartója. A népi mozgalom mögött talán, de nem minden bizonnyal a magát Budai Simicskaként nevező Fb-csoport áll.

Olvasónk közlése szerint jelenleg a R.E.N.D.SZ.E.R. áll nyerésre, szombatra óriási fehér, illetve szürke téglalapokká alakították a trágár feliratokat, amelyeket a szerző egyébként valódi graffitikre fújt rá:

photo_camera Fotó: Olvasó/444

„ Ennek eltüntetésére – érthetően – hamar küldtek ki szakembereket, akik a képeken láthatóan eltüntették a feliratokat. Mennyivel jobb lett volna, ha ezek az emberek egy kissé több idővel és némileg több festékkel a teljes falat lefestették volna...” – írta  képet készítő olvasónk.

A háború rendkívül változatos eszközökkel folyik, legutóbb például Orbán egy zsenire lettek átírva egy utcával arrébb felfújt feliratok. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt