Újabb fordulat a Budai Simicska kontra R.E.N.D.SZ.E.R. graffitiháborúban

Budán a Széll Kálmán tér környékén hosszú hónapok óta folyik egy graffitiháború. A villamosaluljáróban, a környező utcákban valaki(k) időről időre felfújják Simicska Lajos elhíresült, azonos technikával készült artworkjét, miszerint Orbán egy geci.

A felfestéseket változatos módszerekkel igyekszik megelőzni, illetve ha már felkerültek, eliminálni a közterület fenntartója. A népi mozgalom mögött talán, de nem minden bizonnyal a magát Budai Simicskaként nevező Fb-csoport áll.

Olvasónk közlése szerint jelenleg a R.E.N.D.SZ.E.R. áll nyerésre, szombatra óriási fehér, illetve szürke téglalapokká alakították a trágár feliratokat, amelyeket a szerző egyébként valódi graffitikre fújt rá:

Fotó: Olvasó/444

„ Ennek eltüntetésére – érthetően – hamar küldtek ki szakembereket, akik a képeken láthatóan eltüntették a feliratokat. Mennyivel jobb lett volna, ha ezek az emberek egy kissé több idővel és némileg több festékkel a teljes falat lefestették volna...” – írta  képet készítő olvasónk.

A háború rendkívül változatos eszközökkel folyik, legutóbb például Orbán egy zsenire lettek átírva egy utcával arrébb felfújt feliratok.