Leváltották a sikkasztó fideszest Álmosdon, a független Tóth Sándor az új polgármester

Álmosd, templom, unióFotó: Halász Júlia

Tóth Sándort választották polgármesternek a hajdú-bihari Álmosd lakói - adta hírül az MTI. 1426 szavazásra jogosult közül 892-en szavaztak, hét jelölt volt, közülük a független Tóth kapta a legtöbb voksot, 342-t. 

Demeter Csaba 71, Tóthfalusi Barnabás 117, Ari Sándor 183, Oláhné Balogh Tímea Rozália 147 szavazatot kapott. Köteles István 22 szavazatot kapott. 

A román határon fekvő Álmosdon azért kellett kiírni új polgármesterválasztást, mert októberben a fideszes Köteles István mandátuma méltatlanság miatt jogerősen megszűnt. 

Álmosdnak másfél éve nincs polgármestere, mert a hat éven keresztül "szolgáló" fideszes településvezetőt felfüggesztették. Köteles másfél millió rábízott forinttal nem tudott elszámolni, kamurendezvényekről számlázott, a hivatal pénzéből vett tévét és bojlert pedig hazavitte. A bojlerre Köteles a 444-nek azt mondta, kísérletezésre vitte haza. 

A település életéről, a választásról Albert Ákos és Halász Juli készítettek részletes riportot a héten. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.