Leváltották a sikkasztó fideszest Álmosdon, a független Tóth Sándor az új polgármester

2018 január 28., vasárnap 21:44
159
Álmosd, templom, unió Fotó: Halász Júlia

Tóth Sándort választották polgármesternek a hajdú-bihari Álmosd lakói - adta hírül az MTI. 1426 szavazásra jogosult közül 892-en szavaztak, hét jelölt volt, közülük a független Tóth kapta a legtöbb voksot, 342-t. 

Demeter Csaba 71, Tóthfalusi Barnabás 117, Ari Sándor 183, Oláhné Balogh Tímea Rozália 147 szavazatot kapott. Köteles István 22 szavazatot kapott. 

A román határon fekvő Álmosdon azért kellett kiírni új polgármesterválasztást, mert októberben a fideszes Köteles István mandátuma méltatlanság miatt jogerősen megszűnt. 

Álmosdnak másfél éve nincs polgármestere, mert a hat éven keresztül "szolgáló" fideszes településvezetőt felfüggesztették. Köteles másfél millió rábízott forinttal nem tudott elszámolni, kamurendezvényekről számlázott, a hivatal pénzéből vett tévét és bojlert pedig hazavitte. A bojlerre Köteles a 444-nek azt mondta, kísérletezésre vitte haza. 

A település életéről, a választásról Albert Ákos és Halász Juli készítettek részletes riportot a héten. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt