Leváltották a sikkasztó fideszest Álmosdon, a független Tóth Sándor az új polgármester

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Álmosd, templom, unióFotó: Halász Júlia

Tóth Sándort választották polgármesternek a hajdú-bihari Álmosd lakói - adta hírül az MTI. 1426 szavazásra jogosult közül 892-en szavaztak, hét jelölt volt, közülük a független Tóth kapta a legtöbb voksot, 342-t. 

Demeter Csaba 71, Tóthfalusi Barnabás 117, Ari Sándor 183, Oláhné Balogh Tímea Rozália 147 szavazatot kapott. Köteles István 22 szavazatot kapott. 

A román határon fekvő Álmosdon azért kellett kiírni új polgármesterválasztást, mert októberben a fideszes Köteles István mandátuma méltatlanság miatt jogerősen megszűnt. 

Álmosdnak másfél éve nincs polgármestere, mert a hat éven keresztül "szolgáló" fideszes településvezetőt felfüggesztették. Köteles másfél millió rábízott forinttal nem tudott elszámolni, kamurendezvényekről számlázott, a hivatal pénzéből vett tévét és bojlert pedig hazavitte. A bojlerre Köteles a 444-nek azt mondta, kísérletezésre vitte haza. 

A település életéről, a választásról Albert Ákos és Halász Juli készítettek részletes riportot a héten. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.