Felmondott az FBI igazgatóhelyettese, miután kiderült, hogy Trump ki akarja rúgatni

2018 január 29., hétfő 18:22
56

Felmondott hétfőn az FBI igazgatóhelyettese Andrew McCabe. Több mint húsz éves szolgálat után a márciusban esedékes nyugdíjazását sem várta meg. McCabe alig egy héttel azután távozott az FBI-tól, hogy kiderült Donald Trump elnök korábban egy találkozón, teljesen szokatlan módon kérdőre vonta, és tudni akarta, kire szavazott az elnökválasztáson. Később pedig az amerikai igazságügy miniszter nyomás alá helyezte az FBI igazgatóját, Christopher Wray-t, hogy rúgja ki McCabe-t.

Trump és McCabe találkozójáról már a múlt héten is írtunk. Ez még akkor történt, amikor Trump kirúgta az FBI korábbi igazgatóját, James Comey-t, amiért az nyomozni kezdett az elnök stábjának orosz kapcsolatai után. Comey-t McCabe váltotta, ügyvivő igazgatóként, és egészen tavaly augusztusig vezette az FBI-t. Trump a bemutatkozó látogatásán kezdett el kérdezősködni, ezt a múlt héten írta meg a Washington Post.

McCabe a beszélgetés nevük elhallgatását kérő fültanúi szerint azt felelte, hogy nem szavazott az elnökválasztáson, de ezzel nem elégítette ki Trumpot. Az elnök ezután azon dühöngött, hogy McCabe demokrata politikus neje 2015-ben, a virginiai helyi választáson egy olyan demokrata adománygyűjtő alaptól is támogatást kapott, amit Hillary Clinton egyik közeli barátja igazgat. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt