Felmondott az FBI igazgatóhelyettese, miután kiderült, hogy Trump ki akarja rúgatni

külföld
2018 január 29., 18:22
comments 56

Felmondott hétfőn az FBI igazgatóhelyettese Andrew McCabe. Több mint húsz éves szolgálat után a márciusban esedékes nyugdíjazását sem várta meg. McCabe alig egy héttel azután távozott az FBI-tól, hogy kiderült Donald Trump elnök korábban egy találkozón, teljesen szokatlan módon kérdőre vonta, és tudni akarta, kire szavazott az elnökválasztáson. Később pedig az amerikai igazságügy miniszter nyomás alá helyezte az FBI igazgatóját, Christopher Wray-t, hogy rúgja ki McCabe-t.

Trump és McCabe találkozójáról már a múlt héten is írtunk. Ez még akkor történt, amikor Trump kirúgta az FBI korábbi igazgatóját, James Comey-t, amiért az nyomozni kezdett az elnök stábjának orosz kapcsolatai után. Comey-t McCabe váltotta, ügyvivő igazgatóként, és egészen tavaly augusztusig vezette az FBI-t. Trump a bemutatkozó látogatásán kezdett el kérdezősködni, ezt a múlt héten írta meg a Washington Post.

McCabe a beszélgetés nevük elhallgatását kérő fültanúi szerint azt felelte, hogy nem szavazott az elnökválasztáson, de ezzel nem elégítette ki Trumpot. Az elnök ezután azon dühöngött, hogy McCabe demokrata politikus neje 2015-ben, a virginiai helyi választáson egy olyan demokrata adománygyűjtő alaptól is támogatást kapott, amit Hillary Clinton egyik közeli barátja igazgat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.