Indonéziában törvénnyel tiltanák be a házasságon kívüli szexet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az indonéz parlament egy törvénymódosításra készül, ami a kiszivárgott javaslatok szerint a büntetőtörvénykönyv részévé tenné a házasságon kívüli szex minden formáját, illetve az azonos neműek közötti kapcsolatokat. 

A Reuters beszámolója szerint egy parlamenti bizottság jelenleg gyűjti be a javaslatokat a holland gyarmatosító időkből származó btk. megváltoztatásához, és a jelenleg elérhető vázlatban, ami a Reuters birtokába jutott, szerepel a házasságon kívüli szex és az azonos neműek közötti kapcsolatok betiltása. Ezekkel kapcsolatban eddig nem állított semmit a törvény. 

A házasságtörés jelenleg is bűncselekménynek számít a világ legnépesebb muszlim országában, és a politikai pártok nagyrésze állítólag támogatja a szigorításokat, elsősorban azokat, melyek az azonos neműek közötti szexet szankcionálná. Ezzel szemben nagyon kevés olyan politikai szereplő akad, amely kiállna a homoszexuálisok jogai mellett, mivel mindenki attól tart, hogy ezzel magára haragíthatja a meglehetősen konzervatív szavazói táborokat. 

A parlament évek óta tárgyal arról, hogy hogyan kéne szabályozni a szexről, alkoholról vagy korrupcióról szóló részeit a btk-nak, és a hírek szerint a végső javaslatok heteken belül készülhetnek majd el. 

Jogvédők szerint a kiszivárgott javaslat, ha törvénnyé válik, számos problémát vet fel, például nehéz lenne egyes tényállásokat rögzíteni az állampolgárok magánszférájának megsértése nélkül. Attól is tartanak, hogy a törvény olyan új bűncselekmény-típusokat hozna létre, melyeket jelenleg nem is ismernek a törvénykönyvek, ezek pedig lassíthatják az ország fejlődését. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.