Németh Szilárdon a világ szeme: az ellenzék újra összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot

POLITIKA
2018 január 29., 11:58
comments 111

A múlt heti, bohózatba illő jelenetek után újra nekifut az ellenzék a nemzetbiztonsági bizottság összehívásának.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke hétfőn jelentette be, hogy jövő csütörtökre ismét összehívja a testületet.

A testület eredetileg a múlt héten hallgatta volna meg Orbán Viktort, de a miniszterelnök a belügyminisztérium államtitkárát küldte maga helyett, de ő sem mondott semmit, mert Németh Szilárd vezetésével a Fidesz-KDNP kivonult a teremből.

link Forrás

Molnár Zsolt a hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a bizottság napirendjén olyan kérdések szerepelnek majd, amelyek a teljes magyar közéletet érintik, segítik a tisztán látást a magyar állampolgároknak. Emlékeztetett arra is, hogy a bizottság előző ülésére nem ment el Orbán Viktor miniszterelnök, hogy bemutassa bizonyítékait a Soros-terv létezéséről, és nem sokat tudni az 1300 Magyarországra befogadott emberről sem.

Hozzátette, hogy a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén lehetősége lesz a kormányfőnek, a belügyminiszternek vagy a helyettes államtitkárnak, hogy megvilágítsa a titkos befogadás részleteit. Megjegyezte, hogy nem lehet tudni arról sem, hogy az egyszerűsített honosítási eljárásban milyen visszaélések történtek, valamint az azeri számlák, a letelepedési kötvények és a moszkvai vízumgyár ügyében sem lehet tisztán látni.

Molnár Zsolt elmondta, egyeztetett a testület ellenzéki tagjaival, Mirkóczki Ádámmal (Jobbik) és Szél Bernadettel (LMP), akik támogatják e kérdések kivizsgálását.

Kitért arra, hogy írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez az 1300 befogadott ügyében, így ha Fidesz-KDNP nem engedi megtartani az ülést, így is választ kaphatnak a kérdésekre. Kijelentette azt is, Németh Szilárd nem dönthet arról, ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Molnár Zsolt azt mondta, amíg ő vezeti a bizottság ülését, Szél Bernadett ott lesz a teremben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.