„Állandósult a terrorveszély, (..) ezért a gyermekekkel foglalkozó közintézmények számára különösen fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági tervvel”

2018 január 30., kedd 5:39
79

Január elején derült ki, hogy terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Bár az ezt megalapozó jogszabály már 2017 januárjától hatályos, de az Emmi csak most írt levelet az iskolaigazgatóknak. Ebben felhívják őket, hogy júniusig írják össze, vészhelyzet esetén mit tennének, ez lesz a Honvédelmi Intézkedési Terv, vagyis a HIT. A 168Óra már ekkor érdeklődött a tárcánál, de az egészen mostanáig nem válaszolt. Végül hétfőn, ismételt megkeresésre, azzal indokolta a tárca a HIT elkészítését, hogy

„sajnos, olyan világot élünk, amikor a migráció miatt Európában is állandósult a terrorveszély. Európa romló biztonsági helyzetében a gyermekek védelme az első, ezért a gyermekekkel foglalkozó közintézmények számára különösen fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági tervvel krízishelyzetek, pl. terrortámadás esetére, ezért a köznevelési intézményeknek a honvédelmi törvényt és a NATO ajánlásait is szem előtt tartva honvédelmi intézkedési tervet kell készíteniük 2018. június 30-ig.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt