„Állandósult a terrorveszély, (..) ezért a gyermekekkel foglalkozó közintézmények számára különösen fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági tervvel”

POLITIKA
2018 január 30., 05:39
comments 79

Január elején derült ki, hogy terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Bár az ezt megalapozó jogszabály már 2017 januárjától hatályos, de az Emmi csak most írt levelet az iskolaigazgatóknak. Ebben felhívják őket, hogy júniusig írják össze, vészhelyzet esetén mit tennének, ez lesz a Honvédelmi Intézkedési Terv, vagyis a HIT. A 168Óra már ekkor érdeklődött a tárcánál, de az egészen mostanáig nem válaszolt. Végül hétfőn, ismételt megkeresésre, azzal indokolta a tárca a HIT elkészítését, hogy

„sajnos, olyan világot élünk, amikor a migráció miatt Európában is állandósult a terrorveszély. Európa romló biztonsági helyzetében a gyermekek védelme az első, ezért a gyermekekkel foglalkozó közintézmények számára különösen fontos, hogy rendelkezzenek biztonsági tervvel krízishelyzetek, pl. terrortámadás esetére, ezért a köznevelési intézményeknek a honvédelmi törvényt és a NATO ajánlásait is szem előtt tartva honvédelmi intézkedési tervet kell készíteniük 2018. június 30-ig.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.