Jobb- és baloldali véleményvezérek kérik az ellenzéki pártokat, hogy fogjanak össze a kormány ellen

POLITIKA
2018 január 30., 17:52
comments 258

Abban a meggyőződésben fordulunk önökhöz, hogy mára felismerték: külön-külön egyikük sem képes a mostani kormány eltávolítására. Ezért felszólítjuk önöket, ne akadályozzák a változást sürgető állampolgárok akaratának érvényesülését!

Ezzel kezdi nyílt levelét 26 értelmiségi, amelyben arra kérik az ellenzéki pártokat, hogy hangolják össze a választási stratégiájukat. 

Az aláírók között megtaláljuk Kőszeg Ferencet, Majtényi Lászlót és Ungváry Krisztiánt is, de ott van több ismert konzervatív politikus is:

  • Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere;
  • Pusztai Erzsébet, az Antall-kormány egyészségügyi államtitkára;
  • Ángyán József, a második Orbán-kormány államtitkára;
  • illetve Mellár Tamás közgazdász, aki korábban a Fidesz szellemi hátországának tekintélyes figurája volt - most viszont Pécsen indul el függetlenként, több párt támogatásával, de a Jobbik és az LMP ellenében.

A kép baloldalán Mellár Tamás
photo_camera A kép baloldalán Mellár Tamás Fotó: Facebook/MSZP

„Mindannyiunk közös érdekében kérjük, biztassák választóikat, hogy választókerületenként egységesen a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzanak” - írják, de arra nem térnek ki, hogy ebbe pontosan mely pártokat értik bele. Ha jól értem, akkor az összeset.

A Magyar Nemzetben megjelent levél így zárul:

„Harminc évvel a pártállam lebontása után egy új pártállam kiépülésének vagyunk tanúi. A történtekért viselt felelősségben valamennyi politikai irányzat osztozik. Kérjék választóik bizalmát az elkövetett hibák helyrehozatalához. Az első lépést ezen az úton most együtt kell megtenniük.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.