Jobb- és baloldali véleményvezérek kérik az ellenzéki pártokat, hogy fogjanak össze a kormány ellen

Abban a meggyőződésben fordulunk önökhöz, hogy mára felismerték: külön-külön egyikük sem képes a mostani kormány eltávolítására. Ezért felszólítjuk önöket, ne akadályozzák a változást sürgető állampolgárok akaratának érvényesülését!

Ezzel kezdi nyílt levelét 26 értelmiségi, amelyben arra kérik az ellenzéki pártokat, hogy hangolják össze a választási stratégiájukat. 

Az aláírók között megtaláljuk Kőszeg Ferencet, Majtényi Lászlót és Ungváry Krisztiánt is, de ott van több ismert konzervatív politikus is:

  • Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere;
  • Pusztai Erzsébet, az Antall-kormány egyészségügyi államtitkára;
  • Ángyán József, a második Orbán-kormány államtitkára;
  • illetve Mellár Tamás közgazdász, aki korábban a Fidesz szellemi hátországának tekintélyes figurája volt - most viszont Pécsen indul el függetlenként, több párt támogatásával, de a Jobbik és az LMP ellenében.

A kép baloldalán Mellár TamásFotó: Facebook/MSZP

„Mindannyiunk közös érdekében kérjük, biztassák választóikat, hogy választókerületenként egységesen a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzanak” - írják, de arra nem térnek ki, hogy ebbe pontosan mely pártokat értik bele. Ha jól értem, akkor az összeset.

A Magyar Nemzetben megjelent levél így zárul:

„Harminc évvel a pártállam lebontása után egy új pártállam kiépülésének vagyunk tanúi. A történtekért viselt felelősségben valamennyi politikai irányzat osztozik. Kérjék választóik bizalmát az elkövetett hibák helyrehozatalához. Az első lépést ezen az úton most együtt kell megtenniük.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.