Jobb- és baloldali véleményvezérek kérik az ellenzéki pártokat, hogy fogjanak össze a kormány ellen

Abban a meggyőződésben fordulunk önökhöz, hogy mára felismerték: külön-külön egyikük sem képes a mostani kormány eltávolítására. Ezért felszólítjuk önöket, ne akadályozzák a változást sürgető állampolgárok akaratának érvényesülését!

Ezzel kezdi nyílt levelét 26 értelmiségi, amelyben arra kérik az ellenzéki pártokat, hogy hangolják össze a választási stratégiájukat. 

Az aláírók között megtaláljuk Kőszeg Ferencet, Majtényi Lászlót és Ungváry Krisztiánt is, de ott van több ismert konzervatív politikus is:

  • Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere;
  • Pusztai Erzsébet, az Antall-kormány egyészségügyi államtitkára;
  • Ángyán József, a második Orbán-kormány államtitkára;
  • illetve Mellár Tamás közgazdász, aki korábban a Fidesz szellemi hátországának tekintélyes figurája volt - most viszont Pécsen indul el függetlenként, több párt támogatásával, de a Jobbik és az LMP ellenében.

A kép baloldalán Mellár TamásFotó: Facebook/MSZP

„Mindannyiunk közös érdekében kérjük, biztassák választóikat, hogy választókerületenként egységesen a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzanak” - írják, de arra nem térnek ki, hogy ebbe pontosan mely pártokat értik bele. Ha jól értem, akkor az összeset.

A Magyar Nemzetben megjelent levél így zárul:

„Harminc évvel a pártállam lebontása után egy új pártállam kiépülésének vagyunk tanúi. A történtekért viselt felelősségben valamennyi politikai irányzat osztozik. Kérjék választóik bizalmát az elkövetett hibák helyrehozatalához. Az első lépést ezen az úton most együtt kell megtenniük.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.