Kúria: lehet népszavazást tartani a hármas metró akadálymentesítéséről

Budapest
2018 január 30., 10:32

Helybenhagyta a Kúria keddi végzésében a Fővárosi Választási Bizottság döntését, és hitelesítette a 3-as metró akadálymentesítéséről kezdeményezett népszavazást. A kérdés nem ütközik sem a választópolgári, sem a jogalkotói egyértelműség követelményével, indokolta döntését a Kúria.

A kérdést a szocialista Horváth Csaba nyújtotta be hitelesítésre. Szó szerint:

"akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?"

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.