Kúria: lehet népszavazást tartani a hármas metró akadálymentesítéséről

Helybenhagyta a Kúria keddi végzésében a Fővárosi Választási Bizottság döntését, és hitelesítette a 3-as metró akadálymentesítéséről kezdeményezett népszavazást. A kérdés nem ütközik sem a választópolgári, sem a jogalkotói egyértelműség követelményével, indokolta döntését a Kúria. 

A kérdést a szocialista Horváth Csaba nyújtotta be hitelesítésre. Szó szerint:

"akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?"

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.