Súlyos balesetben segédkeztek magyar katonaorvosok Koszovóban

baleset
2018 január 30., 12:57
comments 33

photo_camera Fotó: honvedelem.hu

A Honvédség holnapján számolt be arról, hogy egy súlyos, tucatnyi autót érintő közúti balesetben segédkezett egy magyar katonai küldöttség, amely épp úton volt a pristinai repülőtérre egy KFOR kontingenshez. 

A szakmai delegáció, írja a honlap, az új Role 1-es mobil sátorkomplexum egészségügyi és infrastrukturális véleményezése céljából látogatott el a koszovói műveleti területre, amikor a repülőtérre indulás után forgalmi dugóba keveredtek. Mint kiderül, súlyos közúti baleset történt.

 A négytagú delegáció három orvosa azonnal megkezdte a balesetben sérültjeinek ellátását, míg a magyar katonák a helyszínen levő svájci katonai rendészekkel közösen a forgalom terelésében segédkeztek.

Dr. Fejes Zsolt ezredes, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Védelem-egészségügyi Stratégiai Tervező Osztály osztályvezetője; dr. Löcher Zsuzsanna alezredes, főorvos, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Egészségügyi Főnökség főnökhelyettese; és dr. Zsíros Éva százados, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Védelem-egészségügyi Stratégiai Tervező Osztály tisztje vett részt a mentésben. 

A katonaorvosok a helyi  mentőszolgálat kiérkezéséig biztosították az elsődleges egészségügyi ellátást. (honvedelem.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.