Többen szeretnének kormányváltást, mégis legyőzhetetlennek látják a Fideszt

POLITIKA
2018 január 30., 08:05
comments 179

Az szavazók 47 százaléka szerint nem győzhető le a Fidesz a tavaszi országgyűlési választásokon, derült ki az Index által publikált felmérésből. A Závech Research ezerfős mintán készült közvélemény-kutatása szerint

  • egy picivel többen szeretnének kormányváltást, mint azt hogy maradjon a kormány. (40 százalék vs. 38 százalék)
  • A jelenleg párt nélküliek 30 százaléka szeretne váltást, míg 15 százalék maradáspárt, többségük, 55 százaléknak nincs még kialakult véleménye.
  • A párt nélküliek csak 21 százaléka szerint legyőzhető a Fidesz, harminc százalék szerint nincs esély, míg a többség, 49 százalék nem tudja.

A felmérés szerint továbbra is a Fidesznek a legelszántabb a tábora. A teljes népességre vetítve

17 százalék a teljesen biztos kormánypárti voksoló.

Őket a jobbikosok követik, öt százaléknyian.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.