Aubameyang az Arsenal, Giroud a Chelsea színeiben folytatja

sport
2018 január 31., 21:51
comments 38

A szokottnál is mozgalmasabb volt a januári átigazolási szezon a brit futballban, és az utolsó napra is bőven akadtak komoly bejelentések. 

A nap alighanem legfontosabb híre, hogy Pierre-Emerick Aubameyang az Arsenal játékosa lesz, a csatárt 56 millió fontért vették meg a Dortmundtól. A Mkhitaryanért cserébe elengedett Alexis Sánchez után viszont távozott Olivier Giroud is, aki a várost sem hagyja el, és a jövőben a Chelsea játékosa lesz. Állítólag 18 millió fontot kellett érte kifizetni. Szintén az Arsenalhoz kapcsolódó hír, hogy Mesut Özil újabb három évre aláírt, heti 350 ezer fontot, azaz több mint 120 millió forintot fog keresni. 

Lucas Moura viszont a Spursnél folytatja (akik épp ezekben a percekben verik nagyon simán a teljesen fantáziátlanul játszó Manchester Unitedet), érte mintegy 25 millió fontot fizethettek ki a londoniak, Andrew Ayew a West Hamtől a Swansea-be igazolt 18 millió fontért, míg a Stoke a Galatasarayból igazolta le Badou Ndiayét 14 millió fontért. A Chelsea pedig behúzta az AS Roma brazil hátvédjét, Emerson Palmierit, állítólag 17,6 millió fontért. 

Még egy mai napi hír, hogy Riyad Mahrez egyelőre marad a Leicesternél, hiába csábította a Manchester City, és hogy Michy Batshuayi a Chelseaből kölcsönbe megy a Dortmundba. 

Mi most csak a mai nap eseményeire koncentráltunk, de a Britannián biztos lesz hamarosan nagy összefoglaló erről az őrült januárról, érdemes lesz majd elolvasni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.