Brutális módon agyonverte a gyengébb zárkatársát egy 17 éves bűnöző a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében

Illusztráció: Ügyészség

Egy 17 éves fiú tavaly februárban előzetes letartóztatásban volt a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében, egy zárkában a szintén letartóztatott, 17 éves sértettel. A vádlott azonnal rászállt a gyengébb testalkatú sértettre, és az esti órákban verekedni kezdett vele. A sértett ebbe nem akart belemenni, de végül kiállt a vádlott ellen.

Két zárkaellenőrzés között a vádlott ennek során többször ököllel fejen ütötte a sértettet, majd a földre kerülő fiú fejébe többször belerúgott, aki a bántalmazástól többször elvesztette az eszméletét, de a vádlott mindig fellocsolta vízzel, majd folytatta a verést.

Ezután a sértett felmászott az ágyára aludni. Reggelre viszont kómába esett, és hiába vitték a bv. intézetből kórházba, a koponya- és agysérülés miatt, anélkül hogy eszméletét visszanyerte volna, 2 hónap múlva meghalt. A halálát az ütések és rúgások okozták.

Az időközben rablások miatt jogerősen 7 év börtönre ítélt vádlottal szemben a B.A.Z. Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt fiatalkorúak börtönbüntetését és közügyektől eltiltást indítványozott. (Ügyészség)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.