Az amerikaiak szerint két magyar érem is lehet a téli olimpián

sport
2018 február 01., 05:27
comments 61
Liu Shaolin Sándor (b) és öccse, Shaoang 2018. január 27-én, a ferihegyi reptéren.
photo_camera Liu Shaolin Sándor (b) és öccse, Shaoang 2018. január 27-én, a ferihegyi reptéren. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Jó olimpiája lehet a Liu családnak, a Gracenote amerikai sportadatelemző cég előrejelzése alapján Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyerhet a rövidpályás gyorskorcsolya 500 méteres versenyszámában, míg öccse, Shaoang 1000 méteren nyerhet bronzérmet. Az előrejelzés alapján így ők lehetnek majd a magyar téli olimpiai csapat éremszerzői, teljesítményüknek köszönhetően Magyarország a 23. helyen végezhet az éremtáblázaton.

A két érem hatalmas teljesítmény lenne a magyar téli sportok történelmében, Magyarország téli olimpián eddig összesen nyert hat érmet, két ezüstött és négy bronzot.

Az amerikai cég előrejelzése alapján a phjnogcshangi a németek olimpiája lehet, 15 arannyal, 10 ezüsttel és 14 bronzéremmel ők végezhetnek majd az éremtáblázat élén Norvégia (13-14-13) és az Egyesült Államok (11-6-12) előtt. A házigazda dél-koreaiakat hat arany és három ezüstéremmel hetedik helyre várják összesítésben. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.