Egyedül Vidnyánszky Attila pályázott a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára

2018 február 1., csütörtök 14:04
74

Egy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára a határidő lejártáig - közölte Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. A Nemzeti Színház pedig közölte, hogy ez az egy pályázó Vidnyánszky Attila, a jelenlegi igazgató volt.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és Orbán Gyõzaő a Tehetség határok nélkül című gálán a Nemzeti Színházban (2016) Fotó: Kovács Tamás

A Nemzeti Színházat jelenleg is vezető Vidnyánszky Attila rendező, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke már korábban bejelentette, hogy újra pályázik az intézmény vezetésére. A pályázatot elbíráló bizottság várhatóan február 8-án fog összeülni.

A szakmai bizottság tagja Tardy Anna, az Emmi politikai tanácsadója, Császár Angela színésznő, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, Horváth Lajos Ottó színművész, Novák János, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház ügyvezető igazgatója, Mádi Zoltán, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének főosztályvezetője, Kiss János Antal, a Győri Balett igazgatója, Hegedűs D. Géza színművész, rendező és Éliás János szakszervezeti képviselő.

A végső döntést arról, hogy ki vezeti 2018. július 1-től öt éven át a Nemzeti Színházat, a szakmai bizottság ülését követő 30 napon belül hozzák meg. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt