Száz százalékban sikeresnek bizonyult egy új rákterápia az egérkísérletekben

tudomány
2018 február 01., 08:16
comments 361

Rendkívül sikeres kísérleteket végeztek egy újfajta rákterápiás módszerrel a Stanford Egyetem kutatói. A módszer lényege, hogy közvetlenül a rákos daganatba fecskendeznek be egy immunerősítő kombót, két hatóanyagot, amely aktiválja a T-sejteket.

A kísérlet teljes siker volt: 90-ből 90 egeret sikerült teljesen kigyógyítani a rákból. A terápia annyira eredményes, hogy még az áttétek is megszűntek az egerek szervezetében. A módszer sokféle rák ellen sikeresnek bizonyult.

Az új módszer nagy előnye, hogy egészen kis mennyiségű hatóanyaggal sikerült kiváltani a tökéletes immunreakciót, amely ráadásul célzott, vagyis a hagyományos kezelésekkel szemben nem terheli le az egész szervezetet.

"A két hatóanyag együttes alkalmazásakor azt tapasztaljuk, hogy az egész testben megszűnnek a tumorok. Így ezzel a módszerrel kikerülhető a tumorspecifikus terápia keresése, és nem kell a páciens teljes immunrendszerét aktiválni" - mondta Ronald Levy onkológus professzor. Az egyetem részletes közleményét itt olvashatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.